סקירת מט"ח יומית 4.10.2012 - מאת משה שלום FXCM
אפקט הפרפר
על משקיעי העולם הגדול, לפחות על אלו שאינם חשופים לשוק המניות המקומי הקטןטן שלנו, ולעלייתו המטאורית, עוברת תקופה מעניינת ביותר. לכאורה, קיים עכשיו מערך פוטנציאלי אינסופי של נזילות, וזאת מכל הבנקים המרכזיים החשובים בעולם. ההודעות על תוכניות ההרחבה, אכן יצרו את המקווה מהן, דהיינו עליות יפות בנכסי הסיכון.
אבל מייד (במונחי שוקי ההון – 26 שעות בפועל) לאחר מכן התחלנו לראות את אותם הנכסים מתממשים לאיטם. חלקם בצורה של תיקון עומק, וחלקם בצורה של תיקון אופקי בזמן, אבל כולם מתנהלים נמוך מאותו שיא שראינו בימי האופוריה. מדוע? האם זהו מימוש רווחים קלאסי, שבו קרנות הגידור, אשר הימרו על אותם צעדים לפני הזמן, קוצרים את יבולם? או האם יש כאן משהו מעבר לכך?
יותר ויותר אנשים חשובים, הן בבועת ההשקעות (ביל גרוס) והן בבועה הפוליטית (כל המחנה הרפובליקאי) מצביעים על מעשי בן ברננקי (וגם למריו דראגי לא חסר מן העיתונות, ומן האליטה באירופה) כמעשים מסוכנים ומזיקים. כמו שציינתי בכתבות שלי בגלובס פעמים רבות, נקודת העצירה של השחתת המידות המוניטאריות תהיה כאשר לא יהיה אפשרי פוליטית לבצע אותה.
דעת הקהל, כאוסף של פרפרים אקראיים, בזירות המקצועית והאזרחית, מתחילה להתאחד לקראת משהו שיכול להתגבש ללחץ פוליטי בכיוון הזה. ברור שאם רומי יגיע להיות נשיא, הקרקע שעליה עומד בן ברננקי תהיה מאוד לא יציבה, וזאת בלשון המעטה. אבל, וזה מה שחשוב, האם לחץ כזה יכול להיווצר גם אם הנשיא אובמה ייבחר?
האם הוא, שיהיה חייב לבן כל כך הרבה, יוכל מתישהו לעצור את המדיניות המכניסה את הפד לפינת מנהל הכלכלה. זאת בצד המוניטארי, אבל גם כמחליף נחות של הצד הפיסקאלי (ממתי הפד אמון על שוק נדל"ן פורח?). אם יהיו מספיק קולות (וחשוב שהם ימשיכו לבוא מן הבכירים של הברנז"ה גם כן), ובמיוחד עקב העובדה שלנשיא אובמה כבר לא יהיה מה להפסיד, האם הוא יוכל לצמצם את כוחו של הפד, ולנסות לפחות להבריא חלק מן הבעיות המבניות של החוב? היותו פוליטיקאי מביאה אותי לחשוב שזה יהיה רק עניין של כמות הפרפרים.
הדולר שקל עדיין נלחם קשות סביב רמת המחיר החשובה של 3.88, וזאת כאשר הפעם אין סתירה של ממש בין מה שקורה כאן, ומה שקורה בעולם בזירת המט"ח. בכול המקומות, יציבות ודשדוש, כאשר הגעה של האירו ל-1.30 יכולה להיות המפתח לתנועה הקרובה באותן זירות.
הגורמים המקומיים אשר היו אמורים לגרום לקריסה מתחת ל-3.88 כמו אי העלאת הריבית, ועליות מדהימות במניות, לא הצליחו עדיין במשימתם. על כן לדעתי עלינו לחפש את ההשפעה היתרה דווקא בחו"ל, ובמטבע האירופי.
גם מבחינה טכנית ניתן לזהות פוטנציאל להתחזקות השקל. רמת המפתח בדולר-שקל היא כאמור 3.88. ירידה מתחת לרמה הזו עשויה להוביל את הצמד עד לאזור 3.84, או אפילו 3.81. מהלך זה, אם יתרחש, צפוי להיות המהלך האחרון במגמת הירידה שהחלה בפסגה ב-4.09.
בברכה ובהצלחה רבה,
ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל
ומנתח שווקים פיננסיים
אינני יועץ מורשה, אלא מנתח שווקים פיננסיים בלבד. מובהר ומודגש כי האמור באימייל זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע באימייל זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע באימייל זה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הכתוב - הינו על אחריות הקורא בלבד.
צור קשר
ניווט בקטגוריה זו
-
מסחר במט"ח
- מסחר במט"ח
- המרת מט"ח לעסקים / לחברות
- מסחר בפורקס - איך בוחרים ברוקר
- מסחר אוטומטי במט"ח
- סיסטם / בלק בוקס - BLACK BOX / אלגו טריידינג
- מטה טריידר 4 MetaTrader
- מטה טריידר Meta Trader 5
- חדשות מט"ח ( חדשות פורקס )
- ממיר מטבעות
- פתיחת חשבון מט"ח
- פורקס טריידינג – ForexTrading
- מהו מסחר במט"ח ?
- הורדת מדריך למסחר במט"ח - מדדים וסחורות
- מילון מושגי מט"ח
הרשמה לניוזלטר
חדש באתר