סקירת שוק ההון כולל מט"ח יומית 24.1.2013 - מאת משה שלום FXCM
דיסוננס קולקטיבי
מאתמול מתנהל כנס דאבוס בשוויץ. זהו הכנס הכלכלי-פיננסי השנתי החשוב ביותר, בו מתארחים ראשי מדינות, יושבי ראש של בנקים מרכזיים, ראשי חברות ומוסדות פיננסיים, אנליסטים בכירים, אנשי אקדמיה, ובכלל, המי ומי בכלכלה העולמית.
מכנס זה אנו מקבלים פעם בשנה את התחושה הכללית של מה שחושבים שיקרה לגבי עתידה של הכלכלה העולמית, כאשר כל מרואיין נותן גם את הטעם המיוחד שלו לגבי הסקטור בו הוא פועל. אין ספק שתחת גגות בתי המלון, ואולמי הדיונים, מתרכזת החוכמה הכלכלית הקולקטיבית הרחבה ביותר.
ומה אנו שומעים כבר מן היום השני? אופטימיות, ופסימיות, בערבוביה. אופטימיות הנובעת מן הדעה הכללית שמדיניות ההרחבות הכמותיות מצליחה למנוע את ההמשך הטבעי של המשבר, ומצליחה לייצר צמיחה נמוכה אך יציבה בארה"ב, לעצור את ההתדרדרות של המשבר האירופי, להכניס את בעיות החוב של יפן, ובריטניה, לפריזר (עד שתגיע הצמיחה הגדולה...), לייצר "נחיתה רכה" לכלכלה הסינית, ובעיקר לחדש סוג של רוגע וביטחון אצל היזמים והמשקיעים.
הפסימיות באה מן התחזיות הספציפיות לגבי העסק, או הסקטור, שהדוברים משתייכים אליהם. וכך, בניגוד גמור למה שהיה לנו שנה שעברה בה הצפי לגבי העסקים עצמם היה חיובי (לקראת בחירות ולקראת צעדים חדשים של קובעי מדיניות), והצפי לגב המשבר היה הרבה יותר חשוך, עכשיו, התהפך הגלגל.
המשבר בריסון אבל העסקים נראים פחות טוב. הדיסוננס, שבו הצעדים מרחיקי הלכת של הבנקים המרכזיים מוכחים בעצם נחיצותם על הכישלון של אותם צעדים, בגרסתם הקודמת, מתחיל להקרין על המיקרו. כאשר אותה הכרה תחדור למקרו, יש סיכוי סביר שנראה תנודתיות הרבה יותר גדולה מזו הנשקפת היום ב-VIX.
ועדכון הדולר-שקל
"חזרה למציאות הכואבת במניות, ולכן המשך יציבות חיובית בדולר המקומי"
אתמול תיארתי את הפליאה שלי לגבי ההתלהבות של שוק המניות המקומי, לגבי תוצאות הבחירות. והנה, היום (יום חמישי) ראינו את מדד המניות העיקרי אצלנו חוזר בדיוק לאזור שבו הוא סיים לפני אותן בחירות.
השפעה של תוצאות אפל? דוחות של חברות ישראליות? כל זה בהחלט תומך לשלילה במדדים, אבל אני עדיין רואה את הכלכלה הישראלית מפסידה, יותר ממרוויחה, אחרי הבחירות האלו, וזאת מן האספקט המקרו-כלכלי הטהור הקובע לגבי שוק ההון. יציבות ממשלתית לא תהיה מספיקה הפעם. יהיה צריך ביציבות עם אג"נדה של עמידה ביעדי חברות הדירוג. וזה הרבה יותר קשה מאשר קודם.
הדולר בעולם נמצא בדשדוש רחב, וכך אצלנו, כאשר אין ממש תנועה מעלה או מטה. המטבע האמריקאי במחוזותינו, עדיין נע בין 3.75 ו-3.70, כאשר חוסר הרצון הבולט שלו לייצר מומנטום כלפי מטה מראה את ההיפך, דהיינו סיכוי לפריצה מעלה מעבר ל-3.75.
יעדים במקרה זה הם 3.787 ו-3.797. ירידה מתחת ל-3.70 תכוון ל-3.69 ואח"כ 3.652.
בברכה ובהצלחה רבה,
ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל
ומנתח שווקים פיננסיים
אינני יועץ מורשה, אלא מנתח שווקים פיננסיים בלבד. מובהר ומודגש כי האמור באימייל זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע באימייל זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע באימייל זה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הכתוב - הינו על אחריות הקורא בלבד.
צור קשר
ניווט בקטגוריה זו
-
מסחר במט"ח
- מסחר במט"ח
- המרת מט"ח לעסקים / לחברות
- מסחר בפורקס - איך בוחרים ברוקר
- מסחר אוטומטי במט"ח
- סיסטם / בלק בוקס - BLACK BOX / אלגו טריידינג
- מטה טריידר 4 MetaTrader
- מטה טריידר Meta Trader 5
- חדשות מט"ח ( חדשות פורקס )
- ממיר מטבעות
- פתיחת חשבון מט"ח
- פורקס טריידינג – ForexTrading
- מהו מסחר במט"ח ?
- הורדת מדריך למסחר במט"ח - מדדים וסחורות
- מילון מושגי מט"ח
הרשמה לניוזלטר
חדש באתר