סקירת מט"ח יומית 12.7.2012 - מאת משה שלום FXCM
דיון המאה
פרסי נובל מתווכחים על המהות הכלכלית העכשווית, והעתידית: האם אנו הולכים לדפלציה איומה, סטייל שנות ה-30 של המאה הקודמת, או להיפר, לכיוון אינפלציה סטייל ארגנטינה וזימבבואה? מצד אחד, אנו עדים להאטה, ולעיתים במיתון רשמי,במערך המדינות המפותחות (ארה"ב, אירופה, יפן), בתופסת להאטה מתגברת אצל המפותחות הגדולות (סין, הודו וברזיל).מצד שני הזרמות, והדפסות מטבע, שלא היו בהיסטוריה האנושית.
הכוחות החזקים האלו לוחצים על מספרי המקרו העולמיים לשני הכיוונים, בו זמנית. בעצם יש לזה שם, והוא סטגפלציה. מצב בו יש האטה, ומיתון, בפעילות הכלכלית, אבל המחירים לא ממש יורדים במהירות, אלא אף עולים כאשר מדובר בדברים החשובים של החיים, כמו מזון ואנרגיה.
אבל לאיזה כיוון המערכת נעה יותר מהר? התשובה נמצאת לדעתי בנתון אחד די מוסתר מן המדיה הכלכלית, והוא "תאוצת הכסף" (Money Velocity). מדד זה בודק את קצב תחלופת הידיים של הכסף המוחדר למשק.
אם נדמיין שני מצבי כלכלה נתאר אותם כך:
במצב של כלכלה פורחת, הכסף המודפס מועבר להלוואות, לייצור או לשירותים, לאחר מכן לצריכה, ולבסוף לחסכון ולהשקעות. מן הבנק המרכזי, לבנק המסחרי, לייצרן של מוצר, לעובדים, ולהון. במצב כזה, הדרישה למוצרים ושירותים מייצרת את העלייה במחירים, ואת האינפלציה המהווה מד חום לכלכלה האמיתית.
כאשר אין מעבר כספים בריא כזה, הכסף נשאר תקוע בבנקים לרזרבות, ולספקולציה, ואינם מגיעים לכלכלה האמיתית. המחירים עולים עקב הפעילות ההונית של קניית חומרי הגלם, ולא כתוצאה של הצריכה המוגברת. וזהו לצערי המצב המסתמן מאז תחילת המשבר. כל תוכנית הזרמה גרנדיוזית (QE, LTRO, TWIST) תורגמה מעט מאוד לכלכלה האמיתית, כי תאוצת הכסף נמצאת ברמות נמוכות מאז שנות ה-30-40 של המאה הקודמת.
וכך אסכם: כאשר תקראו על הדיון בין אינפלציה לדפלציה, תלכן לאתר הפד של סנט-לואיס, ותסתכלו על גרף ה-Money Velocity. אם תראו מגמה ברורה בו, תוכלו לדעת מי צודק.
בברכה ובהצלחה רבה,
ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל
ומנתח שווקים פיננסיים
אינני יועץ מורשה, אלא מנתח שווקים פיננסיים בלבד. מובהר ומודגש כי האמור באימייל זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע באימייל זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע באימייל זה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הכתוב - הינו על אחריות הקורא בלבד.
צור קשר
ניווט בקטגוריה זו
-
מסחר במט"ח
- מסחר במט"ח
- המרת מט"ח לעסקים / לחברות
- מסחר בפורקס - איך בוחרים ברוקר
- מסחר אוטומטי במט"ח
- סיסטם / בלק בוקס - BLACK BOX / אלגו טריידינג
- מטה טריידר 4 MetaTrader
- מטה טריידר Meta Trader 5
- חדשות מט"ח ( חדשות פורקס )
- ממיר מטבעות
- פתיחת חשבון מט"ח
- פורקס טריידינג – ForexTrading
- מהו מסחר במט"ח ?
- הורדת מדריך למסחר במט"ח - מדדים וסחורות
- מילון מושגי מט"ח
הרשמה לניוזלטר
חדש באתר