סקירת מט"ח יומית 10.1.2013- מאת משה שלום FXCM
הסקטור הפיננסי, ועדכון הדולר-שקל
יש אמרה ישנה בוול-סטריט, האומרת שלא ייתכן שוק מניות חיובי, ללא ליווי מצד סקטור הפיננסים. ההיגיון הבריא העומד מאחורי זה מבוסס, כמובן, על החלק הקריטי שהמוסדות הפיננסים משחקים בכלכלה. איך בכלל תתכן כלכלה ללא סקטור פיננסי משגשג, או לפחות חיובי? קשה לדמיין זאת. (ד.א זו הסיבה לבהלה העמוקה שנכנסו בה בשנות 2007-2009, כאשר היו סימנים שאותה מערכת פיננסית לא תוכל לשרוד את קריסת בועת הנדל"ן וכל זרועות התמנון של המשבר ההוא).
מאז, עברו הרבה מים בירדן, והנה לאחרונה ראינו את אותו סקטור מראה חיזוק יתר, וזאת בצורה די מדהימה. לפניכם גרף תעודת הסל המייצגת סקטור זה (XLF) בשנה האחרונה:
התקווה לסיום המשבר האירופאי, תוכנית ה-OMT של מריו דראגי, עידוד הנדל"ן על ידי QE3 ,ולבסוף QE4, אשר מזרים עכשיו עוד 45 מיליארד דולר לקניית אג"ח מדינה, כל אלו ביחד עם QE בבריטניה, ביפן, בסין, ועוד... יצרו אווירה בה הסיכון נמצא דווקא אצל מי שמעריך נכון את הסכנות למשק העולמי.
מי שזורם עם הבנקאים המרכזיים, והקליינטים שלהם, יכלו רק להרוויח מכך. הן באגרות, אשר עלו פלאים, והן במניות, ותעודות הסל. המוסדיים, מילאו בעזרת הפרשי הריביות את רזרבות ההון: לווים בכמעט 0, ומלווים למדינות, לחברות, ולפרטים באחוז הרבה הרבה יותר גבוה.
האם ה-RSI הנמצא כאן במצב קיצוני של קניות יתר מתריע על שינוי שלילי קרוב? לא ממש. אולי לטווח הקצר יש בעיה קטנה, אבל כל עוד הפיננסים יכולים לייצר רווחים ללא סיכון, אין הגיון בלחשב דברים רעים על סקטור זה. כמו כן, אני חושב שעד פברואר או תחילת מרץ, כאשר נתחיל ברצינות לדון בבעיית תקרת האשראי בארה"ב, ראלי סוף השנה, אשר החל בנובמבר, במדדים הכלליים, וביוני כאן, ימשיך בצורה ש שיני מסור.
היום היו שתי החלטות ריבית: באנגליה ובאירופה. בשתיהן, הריבית נשארה על כנה. בשני המקרים, הריבית לא הייתה משנה דבר בחיי היום-יום של האזרחים, אלא רק מעשירה יותר את המוסדות הפיננסים בעזרת הפרשי ריביות גדולים יותר בין הצד הלווה והצד המלווה.
אי הורדת הריבית, מצד הבנק האירופאי המרכזי, אפשרה גם לאירו לעלות, ולמעשה לייצר שפל גבוה יותר סביב 1.3040, כאשר הוא בדרך לייצר שיא חדש סביב 1.314 (גרף ארבע שעות). כל זה חיובי מאוד ותייצר מגמה מינורית עולה חדשה, אשר תהווה את התיקון לירידה הגדולה שראינו בתחילת ינואר.
כאשר האירו עולה, הדולר יורד, וזה מה שקורה בדולר העולמי, אבל חוסר הוודאות הקטנה הקיימת עכשיו בדבר היבחרו של בנימין נתניהו, גורמת לדולר-שקל לא לרדת כמו אחיו העולמי, אלא לשמור על רמה גבוהה יחסית סביב 3.77. תגובה זו מעניינת, ומביאה אותי למחשבה שיש בדולר שלנו כוח מספיק חזק כדי להתנגד למה שקורה בדולר העולמי, וזאת במגמה המינורית, ולכן יש יותר סבירות להמשך עליות בדולר המקומי שלנו, בטווח הקצר, מאשר ההיפך.
רמות המחיר כלפי מעלה נשארו סביב: 3.791, 3.849, 3.875.
במידה והשליליות תתחדש, רמות מחיר מטה הן: 3.704, 3.691, ואז חור שחור עד 3.652.
בברכה ובהצלחה רבה,
ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל
ומנתח שווקים פיננסיים
אינני יועץ מורשה, אלא מנתח שווקים פיננסיים בלבד. מובהר ומודגש כי האמור באימייל זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע באימייל זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע באימייל זה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הכתוב - הינו על אחריות הקורא בלבד.
צור קשר
ניווט בקטגוריה זו
-
מסחר במט"ח
- מסחר במט"ח
- המרת מט"ח לעסקים / לחברות
- מסחר בפורקס - איך בוחרים ברוקר
- מסחר אוטומטי במט"ח
- סיסטם / בלק בוקס - BLACK BOX / אלגו טריידינג
- מטה טריידר 4 MetaTrader
- מטה טריידר Meta Trader 5
- חדשות מט"ח ( חדשות פורקס )
- ממיר מטבעות
- פתיחת חשבון מט"ח
- פורקס טריידינג – ForexTrading
- מהו מסחר במט"ח ?
- הורדת מדריך למסחר במט"ח - מדדים וסחורות
- מילון מושגי מט"ח
הרשמה לניוזלטר
חדש באתר