מניות למכירה בוול-סטריט!
07-10-2013
מאת: שלמה קופר, אנליסט ראשי "מכללת מגמות
התגובה העצבנית של שוק המניות לשיתוק הממשלה בוושינגטון, משקף את חוסר הוודאות של וול-סטריט בנוגע לתוצאה האפשרית. למרות שרוב מלומדי השוק אומרים כי הם בטוחים למדי כי הקונגרס בסופו של דבר יעביר את התקציב ויאשר את העלאת תקרת החוב בימים הקרובים, הסיכוי הקטן שהוא לא, מעביר תחושת אימה במשקיעים.
זהו מצב של תוצאה בינארית. או שהכל לא הולך להיות מאוד רלוונטי, או שהכל יפורר לחלוטין את הכלכלה. וזוהי הסיבה לגלים הגבוהים בוול-סטריט. ככל שהדרמה בוושינגטון חושפת את עצמה, נתיב הפעולה הטוב ביותר למשקיעים הוא להמנע מפאניקה. במציאות, שיתוק קצר טווח של הממשלה איננו אירוע גדול, וצפוי ליצור לא יותר מאשר קצר קטן בהוצאות הצרכנים. ואכן, השיתוקים אירעו 17 פעמים בעבר מאמצע שנות ה-70 של המאה שעברה. למרות שמדד ה-S&P 500 ירד 3.7% במהלך השיתוק האחרון בשנים 1995-1996, שוק המניות ניתר 10.5% בחודש שהחזיר את הממשלה לעבודה.
אך הממשלה בארה"ב מעולם לא הכריזה פשיטת רגל על חובותיה. ובמידה והקונגרס יכשל להעלות את תקרת האשראי עד ל-17 באוקטובר, משרד האוצר של ארה"ב יאבד את היכולת ללוות כספים בכדי לשלם את ההתחייבויות הקיימות. אף אחד לא בטוח ב-100% מה יקרה, אך האפשרויות יכולות להיות בעלות השפעות מרחיקות לכת על הכלכלה וכמעט בוודאות יכו במניות השוק.
למרות שוול-סטריט סיימה בעליות ביום שישי, מדד ה-S&P 500 רושם ירידות לשבוע המסחר האחרון שלולא יום שישי היו הרבה יותר חמורות. מדד ה-VIX שנחשב למדד פחד המשקיעים הטוב ביותר, זינק בכמעט 17% מרמה של 13.12 נק' ב-20 לספטמבר לרמה של 16.89 נק' ביום שישי. מדד הפחד עדיין רושם רמות נמוכות יחסית, אך המסחר בשוק האופציות מראה כי המשקיעים מתחילים להגן על עצמם כנגד העליה בתנודתיות. אם להגביר את המתיחות בשוק, המשמעות של השיתוק בוושינגטון הוא עיכוב בשחרור נתוני התעסוקה לחודש ספטמבר שהיו אמורים להתפרסם ביום שישי. זה הותיר את המשקיעים לקבל החלטות ללא נתון קריטי כדי להדריך אותם, ומקשה עליהם להעריך מה עשוי הפד לעשות עם המדיניות המוניטרית שלו.
כל יום של מבוי סתום מביא קרוב יותר את העצבנות של תקרת האשראי. כך שכל יום מעלה את העצבנות והתנודתיות בשוק המניות. זה כמובן יוצר הזדמנויות עבור המשקיעים האמיצים לטווח הארוך שמוכנים להמר כי בסופו של דבר וושינגטון ו-וול-סטריט ימנעו מהתרחיש הגרוע ביותר. אבל לשחק עם כסף שיתכן ותזדקקו לו בשנה או שנתיים הקרובות עשוי להיות מהלך לא נבון. למרות שרוב המומחים חושבים כי הסיכוי שהקונגרס יכשל להעלות את תקרת האשראי זעיר, ההשפעה של כשלון כזה תהיה הרסנית.
הגעה לתקרת האשראי תוביל לחוסר אפשרות של הממשלה בארה"ב לשלם את החשבונות הבלתי נגמרים שלה, החל מהריבית על החוב הפדרלי של 17 טריליון דולר ועד לנתח גדול מהמשכורות לכוח האדם הפדרלי שמונה 4.1 מיליון איש. זה ישפיע על חברות התעופה, שנשענות על עובדי מינהל התעופה הפדרלי שיפקחו על המטוסים שלהם, על קבלני בטחון שרואים בדוד סאם את הלקוח העיקרי שלהם, קמעונאיים, שעלולים להיפגע ע"י ירידה בהוצאות הצרכנים, ואפילו שוק הדיור, שפונה לרשות המס כדי לוודא את ההכנסות של המלווים בכדי לאשר משכנאות דיור.
ועדיין, הרעיון כי הקונגרס לא יאשר את הכספים ההכרחיים כדי לשלם את החשבונות הפדרליים, מוגדר ע"י המומחים כמצב שאיננו מתקבל על הדעת. לכן הם מתייחסים לשוק המסוכן של היום כהזדמנות טובה למשקיעים לעבור על רשימת המשאלות שלהם כדי למצוא מניות אטרקטיביות שעשויות לרדת באופן זמני בגלל הבלגן בוושינגטון. להכנס בזמנים כאלו לשוק המניות דורש שכנוע, אבל אם יש לכם את זה, השיתוק בוושינגטון הוא חומר הגלם ממנו בנויות ההזדמנויות.
בסיכום שבועי: מדד ה- S&P 500 ירד ב- 0.07% . מדד הדאו-ג'ונס התדרדר ב- 1.22% ומדד הנאסדק הצליח להוסיף 0.69%. זה היה השבוע הראשון ב-4 השבועות האחרונים בהם מדד ה-S&P 500 והדאו רושמים ירידות.
מבט טכני
מדד ה- S&P 500 נבלם בשבוע האחרון על הממוצע נע החשוב ל-50 יום. זהו הממוצע לטווח הבינוני שאמור לשמור על מגמת העליות בשוק מאז נובמבר בשנה שעברה. במידה והשוק יצליח לחזור למעלה בשבוע הקרוב, הרי שמגמת העליה תוכל לתקוע עוד יתד במעלה ההר. זה יהיה שפל עולה נוסף שיצטרף לרצף של שפלים עולים הדרושים לביסוס מגמת העליה. בשבוע הקרוב השוק פעם נוספת יתמודד עם הרמה הפסיכולוגית של 1,700 נק' או 170 נק' על תעודת הסל SPY. פריצה מהימנה של רמה זו תסלול את הדרך למהלך אפשרי לבדיקת השיא ההיסטורי ברמת 173.6 נק' מתחילת ספטמבר. רמת התמיכה הראשונה מסומנת ב-167 נק' שם השוק נעצר בשבוע האחרון. ירידה מרמה זו עלולה לדרדר את המדד עד לשפל של אוגוסט ברמת 163 נק'.
בשבוע הקרוב
למרות קושי בקבלת נתונים כלכליים מהממשלה, השבוע הקרוב ימשיך לספק נתונים ממקורות פרטיים כולל מדד בטחון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן, נוסף לפרוטוקולים מישיבת הפד האחרונה. עוד המשקיעים מצפים בכיליון עיניים לתחילת עונת הדוחות לרבעון השלישי של השנה. בשבוע הקרוב תדווחנה ג'יי.פי.מורגן (JPM) ו-וולס פארגו (WFC) ביום שישי. הצפי לעונת הדוחות לרבעון השלישי ירד בצורה חדה בשבועות האחרונים. הצמיחה כעת צפויה לעמוד על רק 4.5%, אך הפיננסים צפויים להוביל את צמיחת הרווחים ב-S&P 500 עבור הרבעון עם צפי צמיחה שעומד על 9.5%.
שבוע מסחר מוצלח!
אזהרה! מטרת המידע המועבר בדף זה ("המידע") הינה למטרה לימודית בלבד, להרחבת ידע כללי בשוק ההון בכלל ובשימוש בשיטות מסחר ובשיטת הניתוח הטכני בפרט. מובהר בזאת כי החברה, מנהליה, עובדיה, בעלי המניות ומי מטעמה, אינם בעלי רישיון יועץ ו/או מנהל תיקים על פי הדין הישראלי, ואינם מתיימרים לייעץ לכל אדם בקשר עם כדאיות רכישה, מכירה אחזקה והשקעה בני"ע ונכסים פיננסיים. אין לראות במידע משום המלצה או חוות דעת כאמור וכל המקבל החלטה כלשהי על סמך המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. דע כי המידע אינו יכול להוות תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכי השקעה בניירות ערך ובנכסים פיננסיים עלולה להוביל להפסדים. לחברה, מנהליה, עובדיה ומי מטעמה יכול ויהיה עניין אישי בכל נושא הקשור במידע ויכול והם מחזיקים בני"ע ספציפי או מסוג המוזכר במידע. המשתמש במידע מוותר על כל זכות תביעה וכל טענה כלפי החברה ו/או מי מטעמה.
צור קשר
הרשמה לניוזלטר
חדש באתר