סיכום שבועי 12.10.2012 מאת משה שלום FXCM
סיכום שבוע עבור מדד תא 25 והדולר-שקל - משה שלום
מדד ת"א 25:
לפני שבוע כתבתי כאן:
"על פי המצב הטכני גרידא של המדד הזה, יש סבירות גדולה להתייצבות, והתחלה של תיקון מטה, אשר יחצה בוודאי את קו המניפה הראשון, ואולי השני, ויחזיר בין שליש ושני שליש של מה שהמדד השיג עד כה."
את ההתייצבות לא ראינו אבל את ההתחלה של התיקון אכן קיבלנו, ומהר מאוד, אחרי החצייה של קו המניפה הראשון. השאלה הנשאלת כמובן היא האם התיקון רק בתחילתו או בכלל הסתיים לו? לדעתי לא.
אמנם ראינו את התגובה היפה מעלה, כאשר המדד הגיע ל-1200 (אזור שליש תיקון של העלייה מאז הפריצה האחרונה), אבל לדעתי הירידה ל-1200 הייתה רק החלק הראשון של תיקון שאמור להיות בנוי משלושה גלים יורדים, ושאמור להעמיק קצת יותר (1 סגול).
ועכשיו שהמדד עלה במקצת, אני חושב שהוא ימשיך מטה בעתיד הקרוב, לכיוון אזור התיקון של 50% או קצת יותר. לאופטימיים אומר שאזור קו המניפה השני יכול להוות יעד לירידה השנייה הזו, אבל אני נוטה לחשוב שהמדד יעבור על הקו הזה, לקראת מפגש אפשרי עם שילוב של כמה גורמים טכניים. השילוב הזה יכלול אז את קו המניפה השלישי, אזור תיקון של חצי-שני שליש, ואולי הממוצע הנע 35 יום, המגיע מלמטה (בשחור).
שימו לב שאינדיקאטור כניסת הכסף (2 סגול), וזה של המומנטום (3 סגול), נמצאים עדיין ברמות גבוהה מאוד, ושיש צורך עדיין בהקלה של רמות אלו, כדי לייצר בסיס בריא לעליות נוספות לאחר מכן.
חצייה של 1125 מטה תשנה את האופטימיות האסטרטגית שלי למשהו הרבה נאוטרלי, ולעומת זאת, עצירה של התיקון סביב קו המניפה השני בלבד, יאשר לי שלפנינו אופטימיות גדולה, ומקדימה מאוד, בשוק, לקראת ראלי סוף השנה.
דולר-שקל:
הדולר ממשיך את מסלולו היורד, הלובש מיום ליום לבוש של חמישה גלים יורדים. האם יש סיבות מהותיות לכך במקרו או במיקרו? לא בולטים במיוחד. על כן, מדובר, ככול הנראה, בהמשך המגמה הטכנית המובהקת, כאשר כוחה הולך ונחלש במקצת (1 סגול).
כנס ה-IMF המתחיל היום, והמתנהל כל סוף השבוע, בוודאי יספק כותרות יפות, מכל מיני קובעי מדיניות ואנשים כלכליים חשובים, אבל הדולר המקומי שלנו נראה כמנותק במקצת מאחיו העולמי הן בתנועתו האסטרטגית, והן בקורלציה שלו, מול שוק המניות המקומי.
לדעתי, הגורם המשפיע ברקע ההחלטות של המשקיעים הגדולים היא עמידת בנק ישראל מול האינפלציה המרימה ראש. יש לזכור שבנק ישראל היה אחד הראשונים להעלות את הריבית ב-2010, כאשר ראינו את אותו תסריט אינפלציוני מתחדש.
הפעם, כאשר כל העולם עסוק בהרחבות כמותיות (שהיא אופן של הורדת ריבית), יהיה מעניין לראות את סטנלי פישר עושה לבד את ההיפך. למרבה הפלא, זה מה שהשוק מנבא בנוסף לכניסה קצת יותר אגרסיבית של כסף זר להשקעה פיננסית בארץ.
טכנית, וכמו שאמרתי כל השבוע, 3.815 קורץ מאוד לדולר מטה, אבל שימו לב לסטייה של הנגזרת השנייה, בהיסטוגרמה של אינדיקאטור המומנטום (2 סגול), כסימן של החלשה בירידות האחרונות. חסרה סטייה חיובית של האינדיקאטור עצמו, כדי שנוכל להיות קצת יותר בטוחים לסיום קרוב של כל המהלך השלילי כאן.
בברכה ובהצלחה רבה,
ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל
ומנתח שווקים פיננסיים
אינני יועץ מורשה, אלא מנתח שווקים פיננסיים בלבד. מובהר ומודגש כי האמור באימייל זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע באימייל זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע באימייל זה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הכתוב - הינו על אחריות הקורא בלבד.
צור קשר
הרשמה לניוזלטר
חדש באתר