סקירת מט"ח יומית 19.9.2012 מאת משה שלום FXCM
שנה חדשה
ביום הראשון של השנה החדשה, אאחל לכם שוב כל טוב. וכמה מתאים הדבר, שביום זה אנו מתבשרים על עוד תוכנית QE, והפעם ביפן. הוסיפו שם עוד 10 טריליון יין לתוכנית הקיימת, וכך מגיעים ל-80 טריליון סה"כ. אמנם זוהי רק תוספת לתוכנית שכבר רצה (כמו בבריטניה), אבל זהו מהלך משתלב היטב בתזמורת הכוללת של הנגידים המרכזיים. חסר לנו עדיין את ההקלה בגובה הרזרבות בסין, ואז נוכל לומר ש"כל העולם רוקד את מחול ההדפסה וההזרמה".
שמענו במשך החג די הרבה את הביטוי "All In" בהקשר למה שעשה הפד, אבל אני אומר יותר מכך: העולם (החלק הכלכלי הקובע שבו לפחות) הלך "All in", ולא רק דוד בן. אירופה, בריטניה, ארה"ב, יפן, וסין מרכזות עכשיו מאמץ מוניטארי אדיר מימדים כדי למנוע "משהו" שעכשיו נראה קצת פחות בבירור. יש האטה, יש אבטלה, אבל האם זה מצדיק פעולות בלתי מוגבלות בזמן, וכמות, מצד כל כך הרבה מדינות?
אני מתחיל לחשוש שמשהו הרבה יותר מעיק, וחמור, ידוע לנגידים, ולא לנו. אם יתברר שהסיבה היחידה לתאום הפנומנאלי הזה היא רק אוזלת ידם של הפוליטיקאים, אזי ימים אלו יירשמו כאחד התקופות הקשות והרעות של הכלכלה העולמית.
לעומת זאת, אם צעדים אלו אכן מהווים תרופה למה שאיננו יודעים עדיין עליו, נחכה, ונראה את אותו הדבר ונשקול. בכול אופן, ועל פניו, המעשה הגלובלי הזה הוא פרשת דרכים. אין כאן מה לחשוב או לדון יותר על סיבות כלכליות של השקעה בסקטור זה או אחר, בחברה זו או אחרת, במדד זה או אחר. באופן הפשטני ביותר ניתן לקטלג עכשיו את העולם לשתי קטגוריות: הנכסים הנהנים מן הפעילות האגרסיבית של הנגידים לעומת הנכסים הסובלים מהם.
ולמי ששואל את עצמו: האם זה יכול להביא לפתרון של בעיית החוב? אענה, כמו תמיד, בהפניה לכיוון עקומת הגידול של אותו חוב. באירופה, בארה"ב, ביפן, ובכול מקום שה-QE נעשה, עוד לא ראינו היפוך אותו עקום לכיוון היורד. רק האצה לכיוון העולה. עכשיו, גם מאזני הבנקים המרכזיים יתחילו גם הם להתנפח שוב. וכך, דוחים את הקץ לקראת זמן אחר, בו יהיה צורך להחליט: המשך ה-All In או עצירתו עקב תופעות הלוואי הקשות שלו (אינפלציה בסחורות, מחנק של אשראי בסקטורים היצרניים הקטנים ,וכו...).
ולמשקיעים: המגמה היא הקובעת. לא הדעה שלנו על מה שנעשה. אם תלכו על קונספט זה בחייכם בשוק ההון תוכלו להימנע מהרבה התלבטויות, ומבזבוז גדול של הזדמנויות.
בברכה ובהצלחה רבה,
ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל
ומנתח שווקים פיננסיים
אינני יועץ מורשה, אלא מנתח שווקים פיננסיים בלבד. מובהר ומודגש כי האמור באימייל זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע באימייל זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע באימייל זה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הכתוב - הינו על אחריות הקורא בלבד.
צור קשר
ניווט בקטגוריה זו
-
מסחר במט"ח
- מסחר במט"ח
- המרת מט"ח לעסקים / לחברות
- מסחר בפורקס - איך בוחרים ברוקר
- מסחר אוטומטי במט"ח
- סיסטם / בלק בוקס - BLACK BOX / אלגו טריידינג
- מטה טריידר 4 MetaTrader
- מטה טריידר Meta Trader 5
- חדשות מט"ח ( חדשות פורקס )
- ממיר מטבעות
- פתיחת חשבון מט"ח
- פורקס טריידינג – ForexTrading
- מהו מסחר במט"ח ?
- הורדת מדריך למסחר במט"ח - מדדים וסחורות
- מילון מושגי מט"ח
הרשמה לניוזלטר
חדש באתר