סקירת מט"ח יומית 12.2.2013 - מאת משה שלום FXCM
סקירה טכנית שבועית, בגלובס TV, על מדד ת"א 25, הדולר-שקל, ומדד S&P500:
תעלומת הדולר האוסטרלי
מאז תחילת השנה, אנו עדים לתופעה די נדירה, והיא שבירת הקורלציות בתוך קומפלקס הסיכון. שנים היינו מזהים נכסים מסוימים כמו מניות, סחורות, ומטבעות הקשורות למדינות המייצרות את הסחורות, כחלק אינטגראלי של קבוצת הסיכון. קבוצה זו אמורה לעלות כאשר יש תקווה, ומימוש, של עוד סיבוב של הדפסת כסף יש מאין, ו-או כאשר יש צפי לשינוי חיובי בכלכלה העולמית, ושביב של תקווה ליציאה מן המשבר על ידי צמיחה.
והנה, מאז תחילת 2013 המצב שונה, ומעניין. המניות אכן מבצעות את תפקידן במחזה הזה, ועולות (בחו"ל) כפי שצריך. אבל הסחורות, ובמיוחד המטבעות, מגמגמים. במיוחד הדולר האוסטרלי, אשר הינו מזוהה מאוד עם מה שקורה במדינות המפותחות האסייתיות (סין, ועוד..), ועם מה שקורה בסחורות התעשייתיות. מה יכול להיות הסיבה לתעלומה הזו?
תחילה, יש המאשימים את הבנק המרכזי האוסטרלי, המרמז כבר חודשים על הורדת הריבית. לדעתי, זה בהחלט גורם שלילי, אבל לא כזה חשוב מכדי להביא את הדולר האוסטרלי מ-1.06 ל-1.02. משהו אחר כאן מייצר מגמה שלילית עמוקה, ומתמשכת. האם זה מיתון בסין? לא. המספרים המגיעים משם מצביעים על "נחיתה רכה" של המעצמה האנושית. ואולי הנפט? הפחם? המתכות? כולם מתנהלים בצורה סבירה, ואפילו טובה, מבחינה מגמתית.
מסתבר שיש כנראה קשר בין מה שקורה מונטארית ביפן, ובין נפילתו של המטבע האוסטרלי. על פי אנליסטים המתמחים בתנועות כסף (""Money Flow) אנו למדים על יציאה די גדולה מהשקעות באוסטרליה של משקיעים יפנים, ואחרים. התשואה היתרה שהתקבלה בקנייה של דולר אוסטרלי (3%), או בקניית נכסים אחרים המגובים על ידי מטבע זה, מחווירה עכשיו מול התשואה האפשרית שאותם משקיעים יכולים לקבל בבית. הניקיי, מתעופף, ואת חולשתו של היין הם מקווים לפצות בקרוב בעלייה מאסיבית של התשואות באג"חים בבית.
תנועת הון מאסיבית זו היא כה גדולה כנראה, שהיא הצליחה להשפיע על שער המטבע, ולמעשה עשה עבור הבנק המרכזי האוסטרלי חלק גדול מן העבודה שהוא היה משיג על ידי הורדת הריבית. האם זה יימשך? לדעתי, אסטרטגית כן, כפי שאני שחושב שמעשי יפן ימשיכו אט אט להרוס את כוח הייצוא של קוראה, ואחרות באזור. טקטית יש כמובן סכנה גדולה בפעילות כאשר מצבים כה קיצוניים של שלילה וחיוב קיימים בנכסים. יש לסחור ולהשקיע על פי הטווח, והמגמה, המתאימים ספציפית לכל פעיל.
כל זה נכון עד שיפן תתקע בקיר היווני, דהיינו עד שגובה החזרי הריבית בתקציב יגרום למצב של חוסר אמון של השוק, ביכולתה של מדינת השמש העולה לעמוד בהתחייבויותיה.
בברכה ובהצלחה רבה,
ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל
ומנתח שווקים פיננסיים
אינני יועץ מורשה, אלא מנתח שווקים פיננסיים בלבד. מובהר ומודגש כי האמור באימייל זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע באימייל זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע באימייל זה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הכתוב - הינו על אחריות הקורא בלבד.
צור קשר
ניווט בקטגוריה זו
-
מסחר במט"ח
- מסחר במט"ח
- המרת מט"ח לעסקים / לחברות
- מסחר בפורקס - איך בוחרים ברוקר
- מסחר אוטומטי במט"ח
- סיסטם / בלק בוקס - BLACK BOX / אלגו טריידינג
- מטה טריידר 4 MetaTrader
- מטה טריידר Meta Trader 5
- חדשות מט"ח ( חדשות פורקס )
- ממיר מטבעות
- פתיחת חשבון מט"ח
- פורקס טריידינג – ForexTrading
- מהו מסחר במט"ח ?
- הורדת מדריך למסחר במט"ח - מדדים וסחורות
- מילון מושגי מט"ח
הרשמה לניוזלטר
חדש באתר